Desescalada: bars, restaurants i sector de l’oci volen obrir fins a les 20:00 hores, amb les terrasses al 100%

Sanitat es reuneix aquest dimarts amb Fotur i Conhostur per a analitzar l’evolució de la pandèmia.

Joves desdejunant en una terrassa del centre de València
Joves desdejunant en una terrassa del centre de València / Kai Försterling (EFE)

Terrasses obertes al 100% en bars, restaurants i locals d’oci, i tancament a les 20:00 hores. Aquest és el punt en comú amb què aniran la Federació d’Oci, Turisme i Joc (Fotur) i la Confederació Empresarial d’Hoteleria (Conhostur) a la reunió que tindran aquest dimarts a la vesprada amb la Conselleria de Sanitat per analitzar pròximes passes cap a la desescalada.

El punt de divergència entre les dues associacions és reclamar o no obrir a l’interior dels locals, una mesura per la qual aposta Conhostur. En declaracions a À Punt NTC el president, Manuel Espinar, ha recordat que només ha obert un 40% de bars i restaurants, percentatge que coincideix amb els que tenen terrassa.

El mateix dimarts, Sanitat es reunirà amb el sector de l'esport, que insistirà a reclamar la reobertura dels gimnasos i els centres d'entrenament, que estan tancats des del 21 de gener.

Aquestes reunions sectorials tenen lloc en una setmana clau en el procés de desescalada a la Comunitat Valenciana, que culminarà dijous en la reunió interdepartamental, quan el Consell decidirà si relaxa o manté les restriccions vigents, després de valorar la situació epidemiològica durant aquesta primera setmana amb les terrasses obertes.

La vespra, dimecres, serà la reunió de la comissió interterritorial entre el govern central i les comunitats autònomes, en què s'ha de prendre la decisió final sobre què es pot fer i què no per Setmana Santa. La interterritorial ha de ratificar el document acordat en la comissió de salut pública que inclou el tancament perimetral de les comunitats autònomes durant la festivitat, el toc de queda de les 22:00 a les 6:00 hores, i la limitació de les reunions socials a 4 persones.

També et pot interessar

stats