La desescalada no arriba als mercats ambulants

Els venedors defenen que se'ls haurien d'aplicar les mateixes restriccions d'aforament de les terrasses de bars i restaurants

Els venedors demanen que els suavitzen les restriccions sanitàries / À Punt NTC

Sectors com l'hoteleria i l'oci nocturn han vist com les mesures sanitàries que han seguit durant la pandèmia s'han relaxat en l'última setmana. Els mercats ambulants, però, se senten "abandonats" perquè les restriccions que han de complir no s'han adaptat a la nova situació epidemiològica.

Les associacions de venedors demanen que la seua situació s'equipare a la de les terrasses de bars i restaurants, ja que mentre els mercats continuen amb un aforament del 75%, les terrasses del sector hoteler ja estan al 100% (tot i que en interiors es manté la limitació al 50%). Així mateix, també volen tornar a la ubicació habitual que tenien abans de la Covid-19, donat que en molts municipis s'han hagut de traslladar als afores i això ha reduït la clientela i per tant, les vendes.

Al voltant de 3.000 famílies depenen dels mercats ambulants i un 20% han decidit no traure la paradeta perquè, tenint en compte els ingressos i despeses amb les mesures sanitàries actuals, no els compensa.

També et pot interessar

stats