Desenvolupen a València un mètode per a alertar del coronavirus a les aigües residuals

Els tractaments de desinfecció a les depuradores "són eficaços en l'eliminació del virus", assenyala el CSIC.

Els tractaments de desinfecció a les depuradores "són eficaços en l'eliminació del virus", assenyala el CSIC
Els tractaments de desinfecció a les depuradores "són eficaços en l'eliminació del virus", assenyala el CSIC / Europa Press.

Investigadors del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i la Universitat de València han desenvolupat un sistema d'anàlisi molecular que pot alertar de la circulació del coronavirus en una comunitat a partir de l'estudi de les aigües residuals.

El sistema d'anàlisi, que "podria ser útil com a mètode de vigilància epidemiològica", l'han provat en tres depuradores de l'àrea metropolitana de València i en sis de Múrcia, ha indicat el CSIC en un comunicat. Les anàlisis han demostrat que els tractaments de desinfecció a les depuradores "són eficaços en l'eliminació del virus".

A València, aquests estudis els han dut a terme en col·laboració amb les depuradores d'aigües residuals de Pinedo 1 i 2 i de Quart-Benàger, que depenen de la Conselleria d'Agricultura. Les anàlisis les han fetes investigadors de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA) i de l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio).

També et pot interessar

stats