Desenvolupen un sistema per a detectar la Covid amb una fotografia dels ulls

Aquest sistema funciona amb tecnologia artificial i es podria utilitzar en sectors com l'hoteleria, l’oci, el turisme, l’esport o la cultura

Prova amb les ulleres programades amb la tecnologia d'OcuTech
Prova amb les ulleres programades per OcuTech
Josep Rico
27 de maig 2021 - 15:47

OcuTech, per mitjà del programa llançadora que lidera Juan Roig, ha sigut la firma seleccionada per treballar la implantació i el desenvolupament d’aquesta eina tan prometedora.

La presentació de la primera prova de detecció de la Covid desenvolupada per la empresa tecnològica d'Innoarea Projects, es farà el pròxim 29 de maig al Palau Alameda de València. La prova es farà a tots els assistents, des de les 13:00 fins a les 20:00, supervisada per membres del personal (sanitaris i enginyers) d’OcuTech i Innoarea per respondre qualsevol dubte que puga sorgir.

La prova consistirà a prendre la temperatura als assistents per mitjà d’un termòmetre d’infrarojos i tot seguit, es posicionaran davant de la persona encarregada de les Google Glasses amb la tecnologia d'OcuTech incorporada. Les ulleres faran de manera automàtica la selecció de la zona dels ulls i la imatge es guardarà al núvol, on per mitjà de l’algoritme que s’ha creat, s’analitzaran. En tan sols 3 segons, l’algoritme ja pot predir la probabilitat de tindre coronavirus.

Presa de temperatura amb termòmetre d'infrarojos
Presa de temperatura amb termòmetre d'infrarojos

Una vegada finalitzat el procés, les imatges s’eliminaran. Totes aquestes s’arreplegaran de manera anònima i cap assistent donarà cap dada personal.

Si el resultat d’algú és positiu, es farà un test d’antígens al vehicle sanitari que acudirà a l’esdeveniment, i si aquest torna a donar positiu, s’avisarà de seguida les autoritats sanitàries.

També et pot interessar

stats