Desenes d'advocats i advocades es formen en violència de gènere a València

El primer jutge de violència de gènere a València ha inaugurat el curs i ha demanat aprofundir en el vessant psicològic.

Desenes d\'advocats i advocades es formen en violència de gènere a València
Desenes d'advocats i advocades es formen en violència de gènere a València

L'Il·lustre Col·legi d'Advocats de València ha organitzat el XVII Curs d'Especialització en Matèria de Violència de Gènere, al qual han assistit desenes d'advocats i advocades. També hi ha participat el primer jutge de violència de gènere de València i actual magistrat de l'Audiència Provincial, José María Gómez Villora. 

Gómez Villora ha sigut l'encarregat d'inaugurar la jornada i ha demanat "més formació en matèria psicològica o relacionada amb la victimologia" per als juristes. En aquest sentit, ha recordat que, a diferència de qualsevol altre delicte, en els casos de violència de gènere hi ha una relació molt estreta entre la víctima i el seu agressor, que a més en molts casos tenen fills en comú. 

Després de 14 anys al capdavant del jutjat de violència sobre la dona número 1 de València, ha lamentat que la violència de gènere s'haja colat en el debat polític i ha assegurat que es tracta d'un "problema real" que mereix un "consens polític absolut". 

També et pot interessar