Desembarcament de turistes en el primer cap de setmana sense limitacions a la mobilitat

L'alçament de les restriccions, el bon oratge i els ponts festius en algunes comunitats es tradueixen en l'arribada de més de 2.000 turistes. Els controls policials vigilen per a evitar botellots en la costa i que es complisca el toc de queda

Primer cap de setmana d'arribades / À Punt NTC

Primer cap de setmana complet sense estat d'alarma. Des que diumenge passat –amb la fi de l'estat d'alarma i l'alçament del confinament perimetral en totes les comunitats autònomes– començaren els emotius retrobaments, l’allau de turistes i també de famílies que esperen ajuntar-se han marcat aquest cap de setmana de meitat de maig.

Està previst que al menys 2.000 turistes visiten la Comunitat Valenciana de sud a nord. L’alçament de les restriccions, les bones temperatures i els ponts festius que hi han en algunes comunitats autònomes són alguns dels motius. Un cap de setmana de molta normalitat, tranquil·litat, sense aglomeracions i tot acompanyat de les altes temperatures. 

Arribades de nord a sud de la Comunitat 

A Gandia, la Safor, ja s’ha notat l’arribada dels turistes d’altres autonomies. Molts han vingut a la seua segona residència, que no visitaven des de l’any passat. Han arribat des d’Albacete, Toledo i sobretot de Madrid,  aprofitant la festivitat de Sant Isidre.  A la província de València hi han censades 340.000 persones en segones residencies, i moltes són d’altres comunitats. 

Als hotels de la Comunitat Valenciana s’ha arribat al 70 per cent d'ocupació i en concret en alguns hotels d’Alacant han arribat turistes també internacionals, conscients de les restriccions.

Municipis costaners com Orpesa, a la Plana Alta, estan notant l'increment de visitants, sobretot de Madrid. En aquest municipi molts restaurants tenen les reserves completes. És el primer cap de setmana que reben turistes d’altres comunitats autònomes, especialment d’Aragó, Madrid i el País Basc. També turistes que han pogut vindre a les segones residencies i disfrutar de la gastronomia valenciana. 

Els primers a fer-ho han aprofitat les bones temperatures i la seua arribada ha suposat un autèntic baló d'oxigen per a la restauració i l'hoteleria. Molts dels establiments ja estan tornant a alçar les persianes que portaven mesos baixades. El sector de la restauració i l'hoteleria confia que es mantinga el ritme de visitants i que es puga fer una bona campanya d'estiu.  

Importants mesures de seguretat 

A les restriccions autonòmiques vigents des de diumenge passat se sumarà un reforç dels dispositius especials de seguretat per a vigilar que es compleixen les mesures de prevenció. Els municipis han reforçat la vigilància.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, també ha advertit aquest divendres que tots els turistes que vinguen aquest cap de setmana a la Comunitat Valenciana, han de complir les normes ‘’o hi haurà conseqüències".

Els efectius policials van començar aquest divendres a desplegar-se per les ciutats més turístiques de la Comunitat Valenciana i  vigilar que es compleixen les mesures de prevenció autonòmiques enfront de la Covid-19. Segons les dades de la Direcció General de Trànsit, les eixides des de Madrid cap a altres comunitats es van disparar entre el dijous i divendres en un 42%. 

També et pot interessar

stats