Desconvoquen les vagues de Ryanair previstes per a dijous i diumenge

Els sindicats de l'aerolínia han arribat a un acord amb la companyia aquesta matinada després de 14 hores de reunió.

Desconvoquen les vagues de Ryanair previstes per a dijous i diumenge
Desconvoquen les vagues de Ryanair previstes per a dijous i diumenge

Els tripulants de cabina de Ryanair han desconvocat les vagues dels tripulants de cabina de Ryanair previstes per a aquest dijous i diumenge. En un comunicat conjunt, els sindicats convocants, Sitcpla i USO, han anunciat la desconvocatòria en arribar a un acord amb la companyia aquesta matinada. L'acord ha arribat després de 14 hores de reunió en la direcció general de Treball del ministeri, a Madrid. 

Segons el comunicat, l'acord inclou iniciar de forma immediata la negociació del primer conveni col·lectiu, cosa "impensable" fa uns mesos, afirmen els sindicats.  

Ara, l'acord s’haurà de ratificar en assemblees pels tripulants de cabina. Els pròxims dies, els sindicats explicaran a la plantilla de les distintes bases com afecta cada empleat l'acord aconseguit.

Estabilitat en l'ocupació i aplicació de la legislació espanyola

Per a les organitzacions sindicals, un dels principals avanços que contempla l'acord és la garantia d'estabilitat en l'ocupació i la millora de les condicions laborals. A això cal afegir la que era la principal reivindicació sindical: l'aplicació de la legislació espanyola.

"Estem convençuts que prompte tots els treballadors de Ryanair a Espanya podran gaudir plenament dels seus drets com a ciutadans de la Unió Europea", conclouen. 

També et pot interessar

stats