Desconvoquen la vaga de tripulants de cabina de Ryanair prevista per a aquest dimarts

Tanmateix, els sindicats mantenen les parades programades per als pròxims 10 i 13 de gener.

Desconvoquen la vaga de tripulants de cabina de Ryanair prevista per a aquest dimarts
Desconvoquen la vaga de tripulants de cabina de Ryanair prevista per a aquest dimarts

Els sindicats de tripulants de cabina de passatgers (TCP) de Ryanair han desconvocat la jornada de vaga prevista per a aquest dimarts, però mantenen les parades del 10 i el 13 de gener. Aquest matí han continuat les negociacions per a intentar evitar aquestes dues jornades de vaga.

Convocats pels sindicats USO i Sitcpla, els tripulants de cabina exigeixen a Ryanair que complisca la legislació laboral vigent a Espanya i que aquest compliment s'estenga a les agències de contractació Crewlink i Workforce, mitjançant les quals estan empleats molts dels treballadors cridats a fer vaga.

Els sindicats preveuen que la protesta tindrà un "impacte nul" en els trajectes nacionals i "mínim" per als vols internacionals pels serveis mínims establits. D’altra banda, Ryanair ha anunciat en el seu compte de Twitter que espera operar aquest dimarts la programació completa de vols amb destinació o eixida d'Espanya.

El Ministeri de Foment ha fixat uns serveis mínims que obliguen Ryanair a garantir el 100% dels vols amb els territoris no peninsulars i el 57% dels serveis internacionals, així com els domèstics sense alternatives de transport inferiors a 5 hores, i el 35% en la resta de les operacions.

Ryanair és la companyia que més passatgers transporta en el mercat espanyol, des d'on opera més de 400 rutes, i té prop de 1.900 de tripulants en les seues bases a Espanya.

També et pot interessar

stats