Desconvocades algunes de les manifestacions del Nou d'Octubre

España 2000 declina la convocatòria autoritzada per la delegació de govern i tot apunta que realitzarà actes alternatius sense autorització.

Alguns grups han suspés en l'últim moment els actes que hi havia previstos.
Alguns grups han suspés en l'últim moment els actes que hi havia previstos.

Aquest dimarts, Nou d'Octubre, hi ha convocades mobilitzacions a la ciutat de València de marcades diferències ideològiques i polítiques, i algunes d'elles realitzaran un recorregut semblant. Un dia de celebració, però també de preocupació pels precedents d'enfrontaments violents. Les concentracions i les manifestacions transcorreran pels mateixos carrers del centre de València, de manera que grups d'ideologies oposades es trobaran en els seus recorreguts.

A més, alguns grups han suspés en l'últim moment els actes que hi havia previstos. Tot apunta que realitzaran mobilitzacions alternatives, fora de les autoritzacions prèvies, i per tant, poden donar lloc a un major nombre d'incidents.

La primera manifestació serà la de la Coordinadora de l'Associació Regne de València de Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals. Eixirà a les quatre de la vesprada des de la plaça de Sant Agustí, i continuarà fins arribar al Parterre.

La més multitudinària és la que organitza la Comissió 9 d'Octubre d'Acció Cultural del País Valencià, que farà el recorregut tradicional. Arrancarà a les 6 i mitja de la vesprada des de la plaça de Sant Agustí. Passarà per Xàtiva, Colom, la Porta de la Mar, Navarro Reverter i acabarà a la plaça d'Amèrica. A aquesta se sumarà la Coordinadora Obrera Sindical, que tenia previst fer el mateix recorregut, i finalment ha decidit unir-s’hi.

La federació de partits Avant-dCide-Los Verdes de centre moderat té el punt d'eixida a les huit de la vesprada al carrer de l’Hospital, i es desplaçarà fins a la plaça dels Pinazo. On també està prevista l'arribada de la manifestació convocada per la plataforma Mi Tierra CV, que s'ha autoritzat aquesta mateixa setmana. Serà més tard, a partir de les nou de la nit.

D'altra banda, Unió Valenciana ha suspés la seua convocatòria. I València antitaurina, ha canviat l'horari i el lloc de la concentració, finalment serà a la plaça de bous de matí.

España 2000, per la seua banda, ha declinat la proposta de la delegació del govern per a concentrar-se a la plaça de la Mare de Déu. I no ha informat sobre cap lloc alternatiu. Per això, aquest grup d'ultradeta és un dels que preocupa especialment.

Molts canvis d'última hora que s'afegeixen a la tensió que ja hi havia. Són moltes les veus que han mostrat preocupació pels problemes d'orde i enfrontaments que puguen passar durant la jornada. La Comissió del 9 d'Octubre assenyala la delegació de govern a la Comunitat Valenciana com a responsable de les possibles agressions que s’hi puguen produir per haver autoritzat totes les manifestacions.

Per la seua part, el delegat del govern, Juan Carlos Fulgencio, considera que no hi ha justificació per a restringir el dret de manifestar-se a qualsevol grup o entitat. I assegura que han reforçat les mesures de seguretat, amb la vista posada en les agressions del passat Nou d'Octubre.

També et pot interessar

stats