Descobreixen l’espècie de nenúfar més gran del món

Darrere de la troballa està l’horticultor espanyol Carlos Magdalena

Descobreixen l’espècie de nenúfar més gran del món / Reuters

Un equip del Reial Jardí Botanic de Kew (Kew Gardens), la col·lecció botànica més gran del món, ha descobert una nova espècie de nenúfars amb fulles que superen els 3 metres d’amplada, els més grans coneguts fins ara, i que són capaços de suportar el pes d’almenys dues persones. 

En un estudi publicat en la revista Frontiers in Plant Science, científics dels Kew Gardens detallen que han identificat una tercera espècie del gènere Victoria, que fa referència a la reina Victòria de la Gran Bretanya. La nova espècie ha rebut el nom de Victoria boliviana en honor als socis bolivians i al seu orígen, ja que creix als ecosistemes aquàtics de Llanos de Moxos.

"Aquesta és una nova espècie del gènere Victoria, que és una planta molt famosa i icònica; és una de les meravelles botàniques del món", ha dit l'horticultor espanyol, Carlos Magdalena, que ha estat darrere de la troballa.

El descobriment botànic arriba després d'una nova anàlisi científica d'uns exemplars que han viscut a l'Herbari de Kew durant 177 anys i a l'Herbari Nacional de Bolívia durant 34 anys. Fins fa poc, es creia que eren Victoria amazonica, una de les dues espècies conegudes anteriors de nenúfars gegants, però es van identificar malament.

Amb flors que passen de blanc a rosa, Victoria boliviana és ara el nenúfar més gran del món, amb fulles que creixen més de 3 metres i poden suportar un gran pes. "És enorme", ha afegit la Magdalena. "Encara no ho hem provat... però probablement podra suportar un parell de persones fàcilment".

També et pot interessar

stats