Descarregar-se una sèrie en el mòbil en segons serà possible amb el 5G

La xarxa mòbil de cinquena generació és la protagonista del Mobile World Congress de Barcelona, que tanca hui les portes.

Descarregar-se una sèrie en el mòbil en segons serà possible amb el 5G
Descarregar-se una sèrie en el mòbil en segons serà possible amb el 5G

Descarregar-se una sèrie en el mòbil en segons, fer operacions quirúrgiques a distància en casos en què la rapidesa represente la diferència entre la vida i la mort o que qualsevol objecte estiga connectat, des de les llavadores fins als cotxes autònoms. Són algunes de les accions que permetrà el 5G, o el que és el mateix, la xarxa mòbil de cinquena generació, que ha sigut la gran protagonista de la Mobile World Congress de Barcelona, la cita més important del sector, que conclou hui.

La tecnologia mòbil ha evolucionat a pas de gegant des dels inicis. Cada generació de la telefonia mòbil ha anat incorporant noves utilitats des de la seua aparició. Així, els primers mòbils només permetien parlar per telèfon; posteriorment, arribaren els SMS; el següent pas va ser la incorporació d'Internet a aquests dispositius; i l'últim conegut, l'arribada de la banda ampla mòbil.

Les principals millores que aportarà aquesta nova evolució de la tecnologia són que es multiplicarà la velocitat de les comunicacions mòbils; es reduirà la latència, que és el temps de resposta de la xarxa des que es dona una instrucció a un dispositiu fins que aquest reacciona; i que permetrà tindre més dispositius relacionats entre ells, una capacitat que ens conduirà cap a una realitat cada vegada més connectada.

Operacions remotes o mòbils plegables 

La gran cita de la telefonia mundial ha comptat amb la realització de la primera operació quirúrgica guiada del món en 5G, una tecnologia que permetrà la realització d'operacions a distància amb totes les aplicacions pràctiques que aquesta possibilitat té. Altres idees que s'ha pogut veure en el congrés han sigut els mòbils plegables i els aparells equipats amb tres càmeres posteriors; els vehicles connectats o l'accés més ràpid i mòbil que mai als jocs de realitat virtual. 

També et pot interessar

stats