Desarticulen a València una xarxa nacional de còpia de targetes bancàries

L’operació va començar en juliol quan es van registrar múltiples denúncies d’usuaris d’un conegut banc.

VÍDEO | Desarticulen a València una xarxa nacional de còpia de targetes bancàries

La Policia Nacional ha desarticulat a València una xarxa criminal itinerant especialitzada a obtindre dades de targetes bancàries a través de tècniques de phishing. Hi ha tres persones detingudes i es calcula que haurien defraudat més de 300.000 euros a víctimes a tot Espanya.

Els responsables de la trama s’havien traslladat des de França i a la vivenda on s’allotjaven a València havien creat una estació de treball, formada per diversos equips informàtics, monitors, equips sense fils, dispositius d’emmascarament del senyal obtingut de la xarxa i 29 telèfons mòbils. 

Les investigacions van començar en juliol, quan clients d’una coneguda entitat bancària van denunciar haver patit un ús fraudulent de les targetes de crèdit mitjançant l’extracció de diners de caixers automàtics, compra de bitcoins i compres de productes de diversa índole.

L’anàlisi de les denúncies rebudes va determinar que l’operativa bancària fraudulenta solament s’efectuava des de les províncies d’Alacant, Barcelona i València, encara que les víctimes es trobaven en qualsevol punt del país. 

També et pot interessar

stats