Desarticulen a València i Madrid una xarxa internacional de tràfic de drogues

Tenia infraestructures en països d'Europa i Sud-amèrica i entre els 39 detinguts hi ha antics dirigents de càrtels colombians.

Vehicle de la Policia Nacional, en una imatge d’arxiu
Vehicle de la Policia Nacional, en una imatge d’arxiu / Europa Press

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una xarxa internacional de tràfic de drogues i blanqueig de capitals amb ramificacions a Madrid i València, i que disposava de connexions amb exdirigents de càrtels colombians.

L'operació Monster-Astor, que ha disposat del suport de la Guàrdia Civil i l'Agència Tributària, ha permés la detenció de 39 persones i s'han desmantellat cinc laboratoris de processament de cocaïna i un taller de fabricació de sistemes d'ocultació de diners.

Així mateix, els agents han intervingut 3,8 milions d'euros, quasi 1.000 quilos de cocaïna, 45.000 pastilles (MDMA), 1.000 quilos de precursors, cinc litres d'èxtasi líquid, una arma, diversos vehicles amb dobles fons i dues guillotines per a tallar billets, entre altres efectes.

L'organització desmantellada era molt professional i disposava d'infraestructura en diversos països d'Europa i Sud-amèrica, fins i tot hi havia antics dirigents de càrtels colombians entre els detinguts.

En l'última fase de la investigació, els agents van localitzar tres habitatges de Madrid que l'organització mantenia com a magatzems-laboratoris i van identificar els responsables de la custòdia. Han detingut deu persones, set d'elles a València i tres a Madrid, i han realitzat un total de nou escorcolls (sis a Madrid i tres a València).

També et pot interessar

stats