Desarticulen una xarxa que va introduir 1.200 palestins amb l'ús fraudulent de l'asil

Els cobraven 8.000 euros i arribaven a Espanya en avió a l'aeroport de Madrid.

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu / Europa Press

La Policia Nacional, juntament amb la policia francesa i l'Europol, han detingut nou membres d'una xarxa que introduïa a Espanya ciutadans palestins de manera il·legal. 

L’organització hauria traficat amb unes 1.200 persones, a les quals facilitava l’arribada a Espanya via aèria. Una vegada aterraven a l’aeroport de Madrid sol·licitaven protecció internacional com a via per a tindre accés al territori Schengen.

De moment s’ha detingut cinc persones a Madrid i quatre a França, sis de les quals ja han ingressat a presó, però l’operatiu encara està obert a l’espera de més detencions. La xarxa cobrava uns 8.000 euros per persona, per la qual cosa, des de gener de 2018, els beneficis derivats d’aquesta pràctica delictiva ascendeix a més 9 milions d’euros.

Des de gener d’aquest any, els agents han observat un increment de sol·licitants de protecció internacional de ciutadans palestins. Després d’una investigació, van observar que darrere d’aquestes sol·licituds amb les quals obtenien accés a Espanya no existia intenció real de continuar amb l’expedient administratiu, sinó que el que hi havia era una xarxa especialitzada en el tràfic de persones d’origen palestí que volien anar a Europa.

També et pot interessar

stats