Desarticulen una xarxa que obtenia microcrèdits suplantant identitats des de Gandia

Els 6 detinguts falsificaven documents per a obrir prèstecs i comptes bancaris votant-se les mesures de seguretat de les entitats financeres.

La xarxa obria comptes bancaris en nom de terceres persones
La xarxa obria comptes bancaris en nom de terceres persones / Pixabay
13 de novembre 2019 - 17:43

La Policia Nacional ha detingut sis integrants d’una xarxa criminal que, presumptament, obtenia microcrèdits de manera fraudulenta suplantant la identitat d’altres persones i falsificant documents. Els integrants de la trama obrien línies de crèdits i comptes bancaris a Gandia, a la comarca de la Safor, i a Madrid.

Els presumptes delinqüents tenien “manuals d'operacions” de totes les entitats financeres, on es detallaven els requisits i les mesures de seguretat que es requerien per a obtindre els crèdits. Tres membres d’aquesta xarxa operaven a Gandia.

Els agents van iniciar la recerca al començament d’any, després de les denúncies de diverses companyies financeres per l'obtenció de línies de crèdit en línia de manera fraudulenta. Aquestes entitats van denunciar que havien facilitat crèdits a nom de persones que realment no havien contractat els seus productes, sinó que havien sigut terceres persones no identificades les que els havien demanat.

Vivien dels fraus en la xarxa

Segons la policia, els membres de la banda van arribar a convertir l'activitat delictiva en el seu mitjà de vida, ja fora pels diners obtinguts dels préstecs financers o per la compra de productes de luxe, com ara aparells electrònics o roba de firmes en botigues en línia.

Quan les víctimes s'assabentaven dels fets, ja havien contret un gran deute i tenien dificultats per a acreditar la falsedat dels fets o la suplantació de la identitat. La recerca continua oberta i no es descarten més detencions.

També et pot interessar

stats