Desarticulen una xarxa criminal amb base a Oliva que exportava droga a França

La Guàrdia Civil deté onze persones i bloqueja més de 280.000 euros, 44 vehicles i 23 immobles

Haixix requisat en l'operació antidroga
Haixix requisat en l'operació antidroga / Guàrdia Civil

Nou colp al narcotràfic. La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització internacional dedicada a transportar droga cap a França, tant per via marítima com terrestre, que tenia la base a Oliva, segons han informat aquest dimarts en un comunicat. L'operació, anomenada Kime i desenvolupada a Gandia, s'ha traduït en onze persones detingudes per delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals i falsedat documental. 

Les autoritats han requisat més de 280.000 euros repartits en 25 comptes corrents, així com 44 vehicles de mitjana i alta, motocicletes, camions tractor i semiremolcs frigorífics, un iot i una embarcació semirígida. També s'han bloquejat judicialment 23 immobles a Oliva valorats en cinc milions d'euros, a més de diverses targetes de prepagament i multitud de dispositius de telefonia mòbil. Els agents també han confiscat un dron, dispositius de geolocalització, telèfons satèl·lit i una màquina d'envasar al buit.

La investigació va començar al setembre, quan la Guàrdia Civil va sospitar que el propietari d'una empresa de transports per carretera de productes peribles podria estar fent servir els camions per a transportar droga amb destinació a França. Les autoritats franceses escorcollaren un dels vehicles a la duana de Montpeller i trobaren en un doble fons del semiremolc més de 390 quilograms d'haixix i quasi cent de marihuana al buit. Per això, arrestaren aquest home.

Un agent de la Guàrdia Civil durant un dels escorcolls
Un agent de la Guàrdia Civil durant un dels escorcolls / Guàrdia Civil
Un dels escorcolls de l'operació
Un dels escorcolls de l'operació / Guàrdia Civil

Les investigacions posteriors conduïren a escorcolls domiciliaris als Poblets i Oliva. També d'una nau industrial, un locutori, dos trasters d'una companyia de guardamobles i un iot amb dobles fons atracat al club nàutic d'aquest últim municipi. En aquests escorcolls es va confiscar un bloc de 700 grams de cocaïna, dos quilograms de marihuana, 500 grams d'haixix i quasi 13.000 euros en efectiu.

En total, hi ha deu homes i una dona detinguts, de diverses nacionalitats, per considerar-los presumptes membres del grup criminal. La investigació ha descobert que l'entramat utilitzava una de les embarcacions, proveïda amb dobles fons, per a introduir haixix a la Península des d'Eivissa i Formentera. Aquesta era, sempre, la via d'entrada de la substància estupefaent al municipi d'Oliva. Del cas s'ha fet càrrec el jutjat d'instrucció número 1 de Gandia.

També et pot interessar

stats