Desarticulen una organització especialitzada a furtar vehicles que operava a Alacant

Hi ha 20 detinguts, acusats dels delictes de robatori amb força, falsificació de documents, blanqueig i pertinença a organització criminal.

VÍDEO | Desarticulen una organització especialitzada a furtar vehicles que operava a Alacant

La Policia Nacional ha detingut onze persones d’entre 36 i 48 anys a Alacant i nou més a França en desarticular una organització especialitzada en la sostracció de vehicles. Se’ls atribueix 80 robatoris entre les províncies d’Alacant i Girona per a enviar-los més tard a Àfrica.

Segons la Policia Nacional, els membres estaven altament especialitzats i actuaven de forma estructurada i jerarquitzada. Així, hi havia persones encarregades de robar els cotxes, a més de mecànics, conductors i gestors administratius encarregats regularitzar-los.

Els agents han efectuat sis registres –cinc a Alacant i un a Girona– i s’ha intervingut una gran quantitat de material especialitzat i s’ha descobert que els capitostos residien a Alacant i a Figueres (Girona).

Se’ls acusa dels delictes de robatori amb força, falsificació de documents, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal. Després de passar a disposició judicial quatre d’ells han ingressat a la presó provisional.

Dels 80 robatoris que se’ls atribueixen, 48 han quedat totalment aclarits amb la investigació, i s’han recuperant 12 d’aquests cotxes, que han sigut retornats als seus amos.

També et pot interessar

stats