Desarticulen una organització criminal dedicada al tràfic d'haixix a la Marina Alta i la Costa del Sol

Les forces de seguretat s'incauten de 400 quilos en aquesta macrooperació antidroga que s'ha saldat amb 18 detinguts.

Els agents han confiscat més de 400 quilos d'haixix
Els agents han confiscat més de 400 quilos d'haixix / Guàrdia Civil i Policia Nacional

Més de 80 agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han participat en una macrooperació antidroga dedicada a l'haixix a escala internacional que operava a la Marina Alta i a la Costa del Sol. En total han detingut 18 persones de nacionalitats marroquina, francesa, índia i espanyola que transportaven la droga des del Marroc fins al sud de França, passant per les bases que havien establit a la Costa del Sol i a la Marina Alta.

Els agents han confiscat més de 400 quilos d'haixix, diverses armes de foc, més de 220.000 euros en efectiu i 6 vehicles d'alta gamma en una investigació que es va iniciar a la província d'Alacant el passat mes d'abril, durant l'estat d'alarma.

La "complexa organització criminal", com l'ha qualificada la investigació, tenia dues branques. Una situada a la Costa del Sol, concretament a Estepona i Benahavís, que s'encarregava de l'adquisició directa de la droga al Marroc. I una altra branca es trobava a la Marina Alta, concretament a les localitats de Gata de Gorgos, Teulada, Moraira i Calp. Aquest grup es dedicava a l'emmagatzematge de la droga i el transport a França.

A més, les forces de l'orde han desarticulat tres punts de venda d'haixix a Gata de Gorgos, Teulada i Calp. En aquesta última localitat la venda es realitzava en una perruqueria, regentada per un dels detinguts.

També et pot interessar