Desarticulen un grup que va guanyar 25 milions d'euros amb la venda il·legal de tonyina roja

La xarxa criminal estava assentada a la Comunitat Valenciana i pescava en aigües de Malta i Itàlia.

L'operació, que ha culminat amb 79 detinguts. Europa Press
L'operació, que ha culminat amb 79 detinguts. Europa Press

Un grup criminal, assentat a la Comunitat Valenciana i ja desarticulat pel Seprona de la Guàrdia Civil, va aconseguir almenys 25 milions d'euros de benefici en un any amb la comercialització il·legal de tonyina roja. La xarxa capturava aquest tipus de peix de forma il·lícita en aigües de Malta i Itàlia.

Així ho han anunciat en roda de premsa els responsables del Seprona, de l'Europol i de la Secretaria General de Pesca, on han donat detalls de l'operació Tarentelo contra la comercialització il·legal de tonyina roja.

L'operació va començar el primer semestre del 2017 després de les informacions del sector que es podria estar pescant il·legalment tonyina al Mediterrani. Les investigacions van permetre descobrir aquesta xarxa, assentada a la Comunitat Valenciana.

D'aquesta manera, l'operació, que ha culminat amb 79 detinguts, s'ha dut a terme en dotze províncies: Barcelona, Castelló, València, Alacant, Múrcia, Almeria, Màlaga, Cadis, Sevilla, Huelva, Toledo i Madrid.

Durant l'explotació de la mateixa s'han intervingut 80.000 quilograms de tonyina roja, prop de mig milió d'euros en efectiu, vehicles de gamma alta i joies valorades en més de 600.000 euros, i documentació que encara s'està analitzant.

També et pot interessar

stats