Desarticulen un grup criminal que va assaltar amb extrema violència nou vivendes de les comarques del sud

El jutge decreta l’ingrés en presó de dos dels cinc detinguts, considerats els líders del grup.

Diners i objectes de valor que els agents han pogut recuperar

Les forces de seguretat han desarticulat un suposat grup criminal que assaltava habitatges de les comarques del sud i manifestava una "extrema violència" contra els residents, als quals arribaven a emmanillar i amenaçar de mort amb armes i ganivets. Una operació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil ha permés detindre cinc persones, acusades d’una desena de robatoris a vivendes, quatre detencions il·legals, així com un delicte de tinença il·lícita d’armes i un altre de pertinença a grup criminal.

Els agents han detingut tres homes de 26, 49, i 62 anys, i dues dones de 23 i 50 anys. El seu arrest ha permés aclarir nou assalts violents a habitatges i un delicte de robatori amb força en un domicili al Baix Segura.

De fet, a dos dels suposats autors els van detindre in fraganti, mentre robaven en una vivenda d’Oriola. La immediata intervenció dels agents va acabar amb l'arrest dels dos assaltants i amb la identificació de la resta del grup criminal. Tots els detinguts estan a disposició del jutjat d'instrucció número 3 d’Oriola, que ha decretat per a dos dels homes, els líders del grup, l’ingrés a la presó.

Aquesta banda es caracteritzava per dur a terme violents assalts, però fins i tot en alguna ocasió va arribar a agredir físicament les víctimes perquè els entregaren els diners i els objectes de valor, segons han puntualitzat des de la Policia Nacional.

L'augment de robatoris violents va originar la investigació

La investigació es va iniciar al setembre, quan van augmentar significativament els robatoris amb violència i intimidació en habitatges de diferents localitats de les comarques del sud. Les víctimes van relatar que els autors, amb els rostres coberts amb passamuntanyes i amb armes de foc i ganivets, amenaçaven les víctimes per a aconseguir que els lliuraren els diners i els objectes de valor. Si els residents s’hi negaven, els detinguts emmanillaven i colpejaven brutalment les seues víctimes.

Entre els fets delictius d’aquest grup criminal figura el tancament d'una dona i les seues tres filles menors durant més d'una hora mentre eren apuntades amb una arma de foc. A més, una altra víctima va patir greus lesions després de ser colpejada amb la culata d'una pistola i un home li van introduir en la boca el canó d'una arma mentre l’amenaçaven de mort.

En els assalts, el grup va aconseguir, entre d’altres articles de valor, 54.000 euros i un gos de raça potencialment perillosa i diverses escopetes.

També et pot interessar

stats