Desarticulen a Torrevella una banda que usava menors perquè furtaren en vivendes i els pagava en droga

El grup criminal captava els adolescents als parcs i, després, davant la falta de recursos dels joves per a pagar les substàncies, els feien cometre robatoris

Dos dels joves als qui la banda encomanava robatoris traslladen dos objectes suposadament furtats
Dos dels joves a qui la banda encomanava robatoris traslladen dos objectes suposadament furtats / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha desarticulat a Torrevella (Baix Segura) un grup criminal d’onze persones que presumptament pagava amb droga diversos menors pels robatoris que cometien aquests joves. Aquesta banda captava els adolescents als parcs públics a canvi de droga debades, però amb el temps, i una vegada generada l’addicció entre els joves, com que aquests no podien pagar les dosis, l'organització els feia cometre robatoris per a aconseguir les substàncies. Per això, als membres del grup se’ls acusa de dotze robatoris amb força, un delicte de tràfic de drogues i un altre d’encobriment.

Els detinguts han passat a disposició judicial i els dos principals capitostos han ingressat a la presó. L'operació es va iniciar a principis de març, quan la Guàrdia Civil de Torrevella va identificar unes persones que caminaven per la via pública transportant objectes de procedència dubtosa.

Després de diverses perquisicions, els agents van comprovar que estaven davant d'una organització dedicada presumptament als robatoris amb força en locals i habitatges de Torrevella i la costa d’Oriola, i que usava menors perquè cometeren els robatoris a canvi de pagar-los amb droga.

L'organització criminal la formaven set adults, dels quals dos eren els encarregats de captar menors pels parcs de la localitat, on els oferien droga perquè la provaren. Una vegada guanyada la seua confiança, i davant la impossibilitat econòmica de pagar les dosis d'haixix, marihuana o pastilles d'èxtasis per part dels menors, els adults proposaven als menors que cometeren robatoris i així saldar el deute.

També et pot interessar

stats