Desarticulen la major xarxa de frau en línia

Hi ha 45 persones detingudes que han estafat prop de 900.000 euros a vora 2.400 víctimes.

L’organització criminal cometia estafes massives per internet a través de 39 pàgines web fraudulentes i de banca electrònica
L’organització criminal cometia estafes massives per internet a través de 39 pàgines web fraudulentes i de banca electrònica / Unsplash

La Policia Nacional ha desarticulat l’entramat criminal més actiu a l’Estat espanyol de fraus en línia, amb 45 persones detingudes que van aconseguir estafar prop de 900.000 euros a vora 2.400 víctimes.

L’organització criminal cometia estafes massives per internet a través de 39 pàgines web fraudulentes i de banca electrònica. Utilitzaven la tècnica del phishing telefònic, que consisteix a enganyar la clientela d’una entitat bancària perquè donen informació sobre els seus comptes i les dades personals.

A més d’aquesta modalitat, els detinguts també utilitzaven el denominat vishing: els ciberdelinqüents, primer robaven informació confidencial bancària de les víctimes i després els telefonaven fent-se passar per personal del banc per a alertar-los que s’havia detectat una activitat sospitosa en el compte. D’aquesta manera, els demanaven les claus per a evitar, suposadament, que perderen els diners.

També et pot interessar

stats