Desarticulat un grup de narcotraficants que enviava marihuana i pastilles hipnòtiques al Regne Unit i Irlanda

S'han produït sis arrestos a Torrevella i Oriola Costa.

Entre els sis arrestats hi ha un conegut criminal irlandès, líder d'aquest grup violent de traficants de drogues i armes
Entre els sis arrestats hi ha un conegut criminal irlandès, líder d'aquest grup violent de traficants de drogues i armes / CNP

Agents de la Policia Nacional, en col·laboració amb la Policia d'Irlanda i la National Crime Agency han desarticulat a Alacant un grup de narcotraficants i han interceptat quatre enviaments postals carregats amb quatre quilos de marihuana i 15.000 pastilles de medicaments hipnòtics. Entre els sis arrestats hi ha un conegut criminal irlandès, líder d'aquest grup violent de traficants de drogues i armes, que estava especialitzat en l'enviament, a través de paqueteria, de mercaderia il·legal des d'Espanya al Regne Unit i Irlanda.

A més del paquet intervingut, els agents han trobat en els quatre domicilis quatre quilos més de marihuana i 11.000 pastilles més. També s'ha localitzat enterrat en un jardí un revòlver, de la mateixa marca i model que l'utilitzat en l'assassinat d'una periodista a Dublín el 1996. Els agents espanyols estan realitzant gestions amb la policia irlandesa per a determinar si es tracta de la mateixa arma.

Revòlver del mateix model que l'utilitzat en un assassinat d'un periodista a Dublín el 1996 / CNP

L'operació es va posar en marxa l'any passat en descobrir que a Torrevella i Oriola Costa s'havia instal·lat una organització liderada per un conegut criminal irlandés. Aquesta persona havia sigut investigada en el passat per diversos delictes i, fins i tot, havia complit 17 anys de presó per importar grans quantitats d'haixix. Alertats per aquesta situació, els agents es van posar en contacte amb altres cossos policials i gràcies a la cooperació policial internacional es va poder identificar la resta de membres de la banda.

Amb les primeres perquisicions es va descobrir que el grup s'havia especialitzat en l'enviament a l'estranger de substàncies estupefaents a través de correus postals. A més, i gràcies a les labors d'intel·ligència realitzades a Espanya en col·laboració amb agents irlandesos, es va saber que part dels membres de l’organització anaven a fer un lliurament d'arme. L'operatiu va permetre finalment confiscar tres pistoles carregades i llistes per ser usades. La investigació ha culminat amb la desarticulació total de l'organització criminal.

També et pot interessar

stats