Desarticulat un grup criminal ucraïnés que va assaltar un habitatge de compatriotes a Benidorm

Les quatre persones arrestades utilitzaven una violència enorme per a cometre robatoris i detencions il·legals

La Policia Nacional ha realitzat quatre detencions a Madrid i Marbella

Agents de la Policia Nacional han detingut quatre persones que, presumptament, conformaven un grup criminal d'origen ucraïnés dedicat a extorsionar compatriotes amb grans quantitats de diners en efectiu i a executar robatoris de droga entre bandes. Els arrestats utilitzaven una violència desmesurada per a cometre robatoris i també detencions il·legals.

La investigació va començar després d'un assalt el maig a Benidorm (Marina Baixa), quan van emmanillar i emmordassar tres dones de nacionalitat ucraïnesa, una de les quals va aconseguir escapar i demanar ajuda. Les víctimes s’havien traslladat recentment a l’estat espanyol a conseqüència de la guerra al seu país.

La investigació dels fets va determinar que l’origen dels autors del robatori també era ucraïnés i que un d’ells podria conéixer una de les dones i, per tant, saber que disposava d’una important quantitat de diners en efectiu que havien tret d'Ucraïna per a comprar un habitatge a Espanya.

Després d'identificar tots els assaltants, se'ls va fer un control més exhaustiu i es va detectar que el capitost del grup es desplaçava, en diverses ocasions i en el mateix dia, des de la província de Màlaga a les d’Alacant i Madrid.

El presumpte capitost hauria organitzat i coordinat els actes criminals des de Marbella. La resta d’integrants d’aquest entramat criminal residien a la ciutat de Madrid. El dispositiu de la Policia Nacional ha culminat amb cinc entrades i registres domiciliaris en ambdues ciutats.

S’han intervingut efectes directament relacionats amb el robatori com armes de foc simulades, passamuntanyes, brides, grillons, munició, equips de transmissions walkie-talkie, més de 20.000 euros en efectiu, diverses plaques de matrícula estrangeres i altres efectes provinents de la perpetració de delictes. A més, es va recuperar un vehicle que figurava com a sostret.

Després de ser posats a disposició judicial, s’ha decretat l'ingrés a la presó de tots.

També et pot interessar

stats