Desarticulat a Crevillent i Alcoi un grup criminal amb 26 detinguts per segrest, tràfic de drogues i robatori

L'entramat criminal perpetrava robatoris amb extrema violència a altres grups criminals que en gran part es dedicaven al tràfic de drogues

Moment d'un escorcoll de la Policia Nacional a aquest grup criminal
Moment d'un escorcoll de la Policia Nacional a aquest grup criminal / CNP

Agents de la Policia Nacional han desarticulat un perillós entramat criminal presumptament dedicat als segrestos, robatoris amb violència, tràfic de drogues, tinença d'armes i més delictes relacionats amb altres grups criminals.

Han sigut detingudes un total de 26 persones a les localitats alacantines de Crevillent i Alcoi i en la murciana d'Alguazas.

L'inici de la investigació va tindre lloc a mitjan 2023, quan agents de la comissaria d'Elx es van assabentar d'uns fets de violència extrema.

Pel que sembla, tres joves havien sigut ferits, amenaçats amb armes de foc i segrestats, fins que van entregar una important quantitat de diners perquè els alliberaren.

La jove víctima va narrar que li van tapar el cap i el van obligar, amb violència, a situar una zona on guardava una quantitat de diners important. Al final, les víctimes van ser alliberades i els autors van aconseguir un botí de 200.000 euros.

Des de llavors, es va dur a terme una investigació extensa i laboriosa- L'entramat criminal tenia com a principal línia de delinqüència la de perpetrar robatoris a altres grups criminals, que en gran part es dedicaven al tràfic de drogues.

Assalts amb "extrema violència"

El modus operandi consistia a captar informació de l'entorn d'un grup criminal que habitualment es dedicava al magatzematge de droga, com marihuana o cocaïna.

Una vegada descobrien el lloc on aquests grups guardaven la substància estupefaent, procedien a l'assalt amb "extrema violència" d'immobles, vehicles o magatzems on les amagaven.

A més, en la fase d'investigació van descobrir que els arrestats comerciaven amb les armes de foc que prèviament havien utilitzat, per a així poder desfer-se'n i beneficiar-se econòmicament.

En els registres, la Policia Nacional va procedir a la detenció de 26 persones relacionades amb els fets, moltes d'elles pertanyents al mateix clan familiar.

A més, es van intervindre quatre armes de foc llargues, tres pistoles i un revòlver, munició diversa, matxets i navalles, 75 grams de cocaïna, 40 quilograms de marihuana i 352 plantes de marihuana en dues plantacions trobades als domicilis d'Alguazas i Crevillent.

Clan familiar a Crevillent

Els detinguts són 17 homes i 9 dones d'entre 17 i 57 anys: tres a Alcoi, nou a Alguazas, onze a Crevillent i tres en dependències policials d'Elx. Acumulen gran quantitat d'antecedents policials, alguns per fets similars pels quals els han arrestat.

En el dia de hui, 12 dels 26 detinguts han passat a la disposició dels jutjats d'instrucció en funcions de guàrdia d'Elx, Alcoi i Molina del Segura. La investigació continua oberta, per la qual cosa no es descarten més detencions.

Quant als onze detinguts a Crevillent, pertanyen a un clan familiar assentat al barri antic de la localitat i "estarien ocasionant un autèntic calvari" al municipi.

La policia ha assenyalat que tenien "atemorits a tots els veïns, que, com que ja estaven cansats, haurien optat per no coincidir pel carrer amb els membres del clan per por".

També et pot interessar

stats