Desarticulada a València una organització que explotava dones romaneses a la Jonquera

A Elx, detenen els membres d'una xarxa que portava dones enganyades des del Brasil per a prostituir-les.

Desarticulades dos xarxes de prostitució a la Comunitat Valenciana | EP
Desarticulades dos xarxes de prostitució a la Comunitat Valenciana | EP

La Guàrdia Civil ha desmantellat a València i Girona una organització criminal que ha explotat sexualment a més de 40 dones romaneses en ple carrer en la localitat gironina de La Jonquera. Tretze d'elles han sigut alliberades en una operació on s'ha detingut a vint persones.

L'operació Lora, coordinada per Europol en diversos països europeus i dirigida per un jutjat de València, ha arrestat els integrants de l'organització, des dels captadors i transportistes als explotadors i blanquejadors dels diners obtinguts per l'activitat criminal.

Els captadors utilitzaven el mètode del lover boy que consisteix a interpretar un enamorament i prometre una vida millor a Espanya, ocultant el vertader motiu de la proposta. Després, les forçaven a exercir la prostitució en condicions molt precàries, amb jornades de més de 14 hores de treball, i obligant-les a vestir-se només amb roba interior en ple hivern.

Dels vint detinguts, díhuit han sigut arrestats a Espanya, un a Romania i un altre a Portugal, i s'han practicat un total de huit registres domiciliaris.

Desarticulada a Elx una altra xarxa que portava dones brasileres per a prostituir-les

D'altra banda, a Elx, agents de la Unitat contra les Xarxes d'Immigració i Falsedat Documental de la comissaria del municipi han desarticulat una organització integrada per quatre persones que presumptament es dedicava a portar dones des del Brasil per a obligar-les a exercir la prostitució.

Les víctimes eren enganyades amb la idea d'una vida millor a Espanya i les mantenien controlades sota l'amenaça de fer mal als seus familiars. Els detinguts -un espanyol, un home i una dona brasilers i un colombià- els prometien que podrien treballar com a cambreres i tornar els diners del bitllet d'avió pel trasllat a Espanya que assumia l'organització.

Abans d'abandonar els seus països d'origen se'ls donava una sèrie d'instruccions i directrius per a poder entrar a Espanya mitjançant una ruta concreta elaborada per la xarxa, que els permetia accedir en primera instància a través d'altres països de la Unió Europea amb controls fronterers "més laxos", i així poder burlar els controls fronterers "molt més ferris" d'Espanya.

Una vegada les víctimes arribaven al país i aprofitant que es trobaven en absolut desemparament i en estat d'especial vulnerabilitat, els integrants de la xarxa les obligaven a saldar el deute exercint la prostitució.

També et pot interessar

stats