Desarticulada una xarxa de narcos que ocultaven cocaïna entre l'àcid de bateries de carretons elevadors

L'organització introduïa la droga des de Sud-amèrica per via marítima i hi ha detinguts a València

La cocaïna estava oculta entre l'àcid de les bateries dels bous mecànics
La cocaïna estava oculta entre l'àcid de les bateries dels carretons elevadors / Europa Press

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una xarxa de narcotraficants que ocultava cocaïna entre l'àcid de les bateries de carretons elevadors, una operació que s'ha saldat amb nou persones arrestades a Madrid, Ciudad Real i València i la confiscació de més de seixanta quilos de cocaïna d'elevada puresa.

L'organització s'assentava a Madrid i introduïa la droga a Espanya des de Sud-amèrica per via marítima, a través de ports espanyols i holandesos, segons ha informat la Direcció General de la Policia en un comunicat.

En concret, ocultaven les substàncies estupefaents en contenidors de mercaderia de curs legal que després distribuïen mitjançant una xarxa de vehicles. La cocaïna anava amagada en els paquets en les cel·les de les bateries d'alt voltatge, juntament amb l'àcid sulfúric i amb un segellament industrial.

D'aquesta manera, per a arribar fins a la droga era necessària la utilització de maquinària específica per a la seua obertura, extracció i emmagatzematge, una complexitat que va portar a tardar fins a quatre dies per a trobar aquest complex sistema d'ocultació.

Els agents van arrestar nou persones a Madrid, Ciudad Real i València per la seua presumpta pertinença a aquesta xarxa.

També et pot interessar

stats