Desarticulada una xarxa que falsificava documents per a permisos de residència

Els documents es venien entre 3.000 i 8.000 euros.

Desarticulada una xarxa que falsificava documents per a permisos de residència
Desarticulada una xarxa que falsificava documents per a permisos de residència

Agents de la Policia Nacional han desarticulat a Alacant una organització criminal dedicada a la falsificació dels documents necessaris perquè ciutadans extracomunitaris en situació irregular obtingueren un permís de residència a Espanya, en una operació que ha acabat amb 18 detinguts.

Les primeres perquisicions es van iniciar en detectar en l’Oficina d’Estrangers d’Alacant una sol·licitud de residència presentada per la “circumstància excepcional d’arrelament social” i en la qual la documentació aportada va alçar les sospites dels funcionaris, segons ha informat la policia en un comunicat.

Després de l’estudi dels documents, es va determinar que havien sigut alterats, i en el desenvolupament de la investigació es va constatar que en 24 dels expedients pendents de tramitar s’havia falsificat els documents necessaris per a acreditar l’arrelament.

Els agents han identificat als presumptes falsificadors, dos ciutadans d’origen marroquí, que cobraven entre 3.000 i 8.000 euros per proporcionar la documentació falsa, que era entregada en les oficines d’estrangers al costat de les sol·licituds de residència.

S’ha detingut els sospitosos, als quals també se’ls imputa un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers, i també 16 persones que havien fet ús dels documents falsificats, i les quals s’acusa d’un delicte de falsedat documental. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

També et pot interessar

stats