Desarticulada una xarxa dedicada al robatori i tràfic il·lícit de vehicles que operava a València i Alacant

Compraven cotxes sinistrats i en robaven d'altres similars per a suplantar-los les dades

En una nau industrial isposaven d'un immens taller amb tota mena d'eines, que era utilitzat per l'organització per a desmuntar els vehicles i dur a terme el canvi dels elements identificatius
En una nau disposaven d'un taller que era utilitzat per a desmuntar els vehicles / Guàrdial Civil

La Guàrdia Civil en una operació conjunta amb la Policia Nacional han desarticulat una organització delictiva dedicada, presumptament, al robatori de vehicles que, posteriorment, suplantaven amb els elements identificatius (matrícula i número de bastidor) i documentació d'uns altres de similars característiques provinents de sinistres, posant-los finalment en circulació tant a Espanya com en altres països d'Europa, com ara Itàlia, França i els Països Baixos.

Aquesta organització criminal la lideraven diversos ciutadans d'origen italià, francés i espanyol, i es ramificava en diferents llocs del territori nacional. S'han dut a terme 17 escorcolls domiciliaris a les províncies de València, Alacant, Badajoz, Balears, Còrdova i La Corunya.

Hi ha deu persones detingudes (quatre a Palma, una a València, tres a Còrdova i dues a La Corunya), a les quals se'ls investiga per delictes de tràfic il·lícit de vehicles, blanqueig de capitals, contra la Hisenda Pública i pertinença a organització criminal. A Alacant, a la localitat de Villena, va ser investigada una persona, titular d'una empresa de comerç i lloguer de vehicles, relacionada amb l'activitat del grup criminal.

En una nau industrial de Palma disposaven d'un immens taller amb tota mena d'eines, que era utilitzat per l'organització per a desmuntar els vehicles i dur a terme el canvi dels elements identificatius, així com de la resta de les peces mecàniques necessàries de cada cotxe. Dins es van trobar un total de 32 vehicles en diverses fases de muntatge per a la venda posterior.

Com a resultat de l'operació s'han intervingut un total de 63 vehicles, molts dels quals d'alta gamma, que s'estan analitzant per a confirmar si són robats i d'on procedeixen. També s'han interceptat 45 parells de plaques de matrícula, abundant documentació de vehicles de diversos països, principalment Alemanya i Itàlia, així com fitxes tècniques i permisos de circulació manipulats, 14.800 euros en efectiu, una arma de foc i munició.

D'altra banda, s'han bloquejat 14 societats mercantils usades en l'entramat per a desenvolupar l'activitat criminal, nou habitatges i dues naus industrials, així com altres productes bancaris.

També et pot interessar

stats