Desarticulada una banda que robava turistes en l'aeroport d'Alacant amb tàctiques militars i perruques

La investigació ha aclarit fins ara sis furts atribuïts als tres detinguts, entre 33 i 49 anys, que han sigut posats ja a disposició judicial

Aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández
Aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández

La Policia Nacional ha desarticulat una banda albanokosovar formada per tres homes i especialitzada a cometre furts a turistes en l'aeroport d'Alacant-Elx. La banda utilitzava tàctiques militars i es posaven perruques i altres complements per a no ser identificats. Fins ara s'han detectat sis furts atribuïts a aquesta banda. Els detinguts tenen entre 33 i 49 anys.

Els lladres, que es feien passar per viatgers, triaven a les seues víctimes, normalment turistes estrangers, i els sostreien les pertinences mitjançant el mètode de l'engany, segons un comunicat de la Comissaria Provincial.

La investigació es va iniciar arran de diverses denúncies de ciutadans estrangers als quals havien furtat les pertinences en els aparcaments de l'aeroport. Tots els casos tenien un nexe en comú: els fets ocorrien mentre les víctimes gestionaven el lloguer d'un vehicle o introduïen els seus efectes a l'interior del turisme llogat.

Segons les investigacions policials, rondaven per la zona d'arribades de l'aeròdrom, simulant ser viatgers, i s'aproximaven a víctimes vulnerables per a poder apropiar-se dels seus efectes.

Els investigats van ser capturats 'in fraganti' en la zona aeroportuària, mesclats amb els passatgers, quan suposadament vigilaven a una víctima per a cometre un nou furt. En el moment de l'arrest, els agents van trobar en el maleter del vehicle que conduïa un d'ells nombroses peces de vestir que, suposadament, utilitzaven per a canviar-se de roba després de dur a terme els robatoris. També han sigut intervingudes diverses gorres de diferents colors i una perruca.

Els tres detinguts estan imputats per diversos delictes de robatori amb força, falsificació documental i estada irregular en tenir vigents la prohibició d'entrada en territori nacional. Han sigut posats a la disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Elx.

També et pot interessar

stats