Desarticulada una banda dedicada a la immigració irregular

La Guàrdia Civil ha detingut nou persones al País Basc, Cantàbria i Almassora.

Desarticulada una banda dedicada a la immigració irregular
Desarticulada una banda dedicada a la immigració irregular
04 de novembre 2019 - 14:25

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització dedicada a afavorir la immigració irregular d'albanesos cap al Regne Unit. En l'operació s'ha detingut nou persones, huit albanesos i un brasiler. L'organització estava composta per dues cèl·lules, una al País Basc i una altra que actuava des d'altres llocs com Cantàbria, Castelló o València, que funcionaven desplaçant, de manera clandestina, migrants amb ferris i vaixells des dels ports dels llocs pròxims a on actuaven.

Així, els agents han fet escorcolls en una operació que s'ha desenvolupat entre Bilbao, Sestao, Santurtzi, Getxo i Bermeo pel que fa a Biscaia; Eibar (Guipúscoa), Laredo (Cantàbria) i Almassora (Plana Alta), on han intervingut nombrosos dispositius telefònics i informàtics, targetes bancàries i diversos documents d'identitat i passaports de diferents nacionalitats i identitats.

Als detinguts se'ls imputa un suposat delicte continuat contra els drets dels ciutadans estrangers, contra el patrimoni i l'orde socioeconòmic, falsedat documental i contra la salut pública.

També se'ls imputen altres delictes com l'ús de targetes de crèdit suposadament sostretes, robatori de gasoil, robatori en interior d'habitatges i de la gestió i administració de plantacions de marihuana per a la seua venda posterior.

També et pot interessar

stats