Desarticulada a El Ejido una xarxa que introduïa migrants en pasteres

Els huit detinguts són responsables de l’arribada de 500 migrants a les costes andaluses de Cadis i Almeria.

Peces d’haixix confiscades per la Policia Nacional en l’operació
Peces d’haixix confiscades per la Policia Nacional en l’operació / CNP

La Policia Nacional ha desarticulat a Almeria una organització dedicada al tràfic de persones i de substàncies estupefaents, que introduïa migrants en pasteres des del Marroc a les costes espanyoles. Han detingut huit persones, entre les quals hi ha els màxims responsables de l’organització a Espanya. Estan acusats de delictes contra els drets dels ciutadans estrangers i contra la salut pública, i tres d’ells han ingressat en presó preventiva.

Segons la investigació, l’organització hauria contribuït a l’arribada de més de 500 migrants amb destinació a les costes de Cadis i Almeria. Cobraven vora 2.000 euros cada u i obtenien un benefici econòmic de prop de 25.000 euros per pastera.

La xarxa s’encarregava tant de la captació dels traficats com del cobrament per la travessia. Els migrants eren allotjats en domicilis de la seua propietat fins a l’eixida de la pastera. Després, els recollien a les costes espanyoles amb camions llogats i els portaven fins als habitatges de què disposava la xarxa a Almeria.

A més, les persones arrestades traficaven amb substàncies estupefaents aprofitant l’eixida de les embarcacions des del Marroc.

També et pot interessar

stats