Desallotjada a Barcelona l'acampada protesta per la sentència del 'procés'

La Guàrdia Urbana ha detingut dues persones per un presumpte atemptat contra agents de l'autoritat.

Desallotjada a Barcelona l\'acampada protesta per la sentència del \'procés\'
Desallotjada a Barcelona l'acampada protesta per la sentència del 'procés'

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desallotjat de sorepresa els 70 acampats a la plaça de la Universitat i ha retirat les tendes de campanya i les tanques que tallaven la Gran Via. Feia tres setmanes que ocupaven aquest espai i tallaven la circulació en protesta per la sentència del 'procés'.

Desenes d'agents de la Policia Municipal s'han personat poc abans de la una de la matinada en l'acampada i han obligat desenes de joves que dormien en les tendes de campanya a abandonar el lloc, en una operació que ha durat poc menys de mitja hora.

Alguns dels acampats s’han resistit i han llançat objectes als agents, que han utilitzat les porres per a fer retrocedir els joves cap als carrers que connecten amb la plaça. La Guàrdia Urbana ha detingut dues persones per un presumpte atemptat contra agents de l'autoritat.

Després del desallotjament, els serveis de neteja de l'Ajuntament de Barcelona han retirat els objectes que quedaven en la calçada per a poder obrir al trànsit les vies fins ara ocupades.

L'acampada s'havia iniciat el 30 d'octubre per part d'estudiants que protestaven per la sentència del 'procés' i encara que algunes organitzacions juvenils de partits i sindicats estudiantils havien abandonat la protesta, encara hi quedava un reduït grup de joves que havia optat per mantindre's a la plaça.

La setmana passada hi va haver, a més, una presumpta agressió sexual a una xica que va denunciar els fets en el "punt lila" instal·lat a la mateixa plaça, si bé no va arribar a presentar una denúncia formal davant dels Mossos d'Esquadra.

També et pot interessar

stats