Desallotgen una festa il·legal amb nou persones a la ciutat de València

La vigilància policial s’ha intensificat el primer cap de setmana amb els bars i restaurants tancats.

VÍDEO | Desallotgen una festa il·legal amb nou persones a la ciutat de València

Agents de la Policia Nacional han desmantellat aquesta matinada a la ciutat de València una festa il·legal en què participaven nou persones. La intervenció s’ha dut a terme a la mitjanit, segons ha informat la delegació del govern a la Comunitat Valenciana. Els agents han comptabilitzat nou participants en la festa i han imposat dèsset sancions, nou per excés d’aforament, sis per incompliment del toc de queda i altres dos per possessió d’estupefaents.

La nova normativa del Consell per a intensificar les mesures contra el coronavirus, que va entrar en vigor aquest dijous, obliga al tancament total de bars i restaurants. Aquesta restricció fa preveure un augment de les reunions al carrer i la Policia Nacional ha preparat aquest cap de setmana un dispositiu especial de control i vigilància per a evitar botellots als parcs o a vora platja.

Un equip d’À Punt ha seguit una patrulla de la Policia Local de València que forma part d’un dispositiu dinàmic que s’ha distribuït per tota la ciutat per tal de controlar que es compleixen les noves restriccions. Aquest es diferencia dels dispositius estàtics perquè “s’aconsegueix cobrir tota la ciutat i fer vigilàncies més específiques als barris on hi ha més reclamacions”, ha explicat l’inspector Antonio Castro de la Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS) de la Policia Local València.

Al llarg de la nit, i llevat del desmantellament de la festa il·legal, no hi ha hagut incidències greus. Així, els agents han acudit per protestes a causa del soroll a un domicili on la música estava alta, encara que no s’estava infringint cap mesura Covid. L’inspector Castro ha destacat que en general “la ciutadania està sent exemplar” quant al compliment de les mesures de restricció de la mobilitat contra la Covid-19: “la gent està complint”, ha expressat.

Per la seua banda, la Policia Local d’Alacant ha dissolt la passada nit set festes a domicilis particulars i dos botellots. També ha imposat 34 denúncies per incompliment de l’estat d’alarma i ha sancionat quatre establiments per estar oberts.

La Guàrdia Civil també ha intensificat els dispositius a les zones rurals de les tres províncies valencianes per tal de fer complir la nova normativa.

Reducció de la mobilitat a partir de les 18:00 h

Així mateix, el tancament dels comerços, bars i restaurants ha tingut com a principal conseqüència la reducció de la mobilitat a partir de les 18:00 hores, segons ha informat la delegació del govern espanyol.

La delegada, Gloria Calero, ha destacat "la gran responsabilitat de la majoria de la població valenciana" per complir les indicacions de la Conselleria de Sanitat Universal i ha demanat a la ciutadania que extreme les precaucions i que es queden a casa únicament amb les persones amb què conviuen habitualment, evitant el contacte amb altres familiars i amistats.

També et pot interessar

stats