Desallotgen un tren per una avaria tècnica a Alfafar

La incidència ha obligat Renfe a tallar els trens de rodalia a Xàtiva i Gandia i establir transport alternatiu per carretera

Estació d'Alfafar-Benetússer (arxiu)
Estació d'Alfafar-Benetússer, aquest dilluns / Pilar de la Fuente
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
15 de maig 2023 - 14:01 Actualitzat: 15 de maig 2023 - 14:58

Ensurt a l'estació d'Alfafar-Benetússer (Horta Sud). Un tren ha hagut de ser desallotjat per seguretat per una avaria tècnica. Ha sigut el mateix conductor qui ha parat el comboi en notar una forta olor de cremat i veure com deixava un rastre de fum. Afortunadament, el passatge ha baixat sa i estalvi sense que es produïren més incidents. 

El tren afectat és un rodalia de la línia C1, que havia eixit de l'estació del Nord de València poc després del migdia, amb destinació a Gandia. En un principi es pensava que s'havia botat foc, però poc després s'ha desmentit aquesta versió. Renfe ha atribuït l'incident a una avaria tècnica i assenyala que el rastre de fum que deixaven els vagons provenia dels frens de la màquina. Quan el conductor se n'ha adonat, ha detingut el tren a l'estació més propera, que era la d'Alfafar-Benetússer.

La incidència ha obligat a interrompre temporalment la circulació ferroviària en aquest punt i això afecta les línies 1 i 2 de rodalies, que connecten València amb Xàtiva i Moixent, i la capital de la Safor, respectivament. S'han suprimit diversos trens i s'ha establit un transport alternatiu per carretera per als dos trajectes.

A partir de les 13:30 hores el servei ha començat a recuperar-se amb les freqüències habituals, tot i que es registren alguns endarreriments puntuals.

També et pot interessar

stats