Desallotgen un edifici sencer a Castelló de la Plana per clevills que amenaçaven de fer-lo caure

El veïnat havia contractat un arquitecte per a vigilar l’estat de l’edifici arran d’unes obres en la vivenda del costat

Mostra dels clevills en l'edifici / À Punt NTC

Els bombers municipals i la Policia Local de Castelló de la Plana han començat aquest dijous a desallotjar huit vivendes i dos baixos d'un edifici del carrer del Governador que presentava clevills en l'interior que amenaçaven de fer caure l'estructura interior. Segons han assenyalat fonts municipals, el desallotjament s'està fent per indicació dels tècnics municipals.

El portaveu de l'equip de govern, José Luis López, ha explicat que l'edifici afectat està situat en el número 44 del carrer del Governador. Arran d'unes obres en el número 42, el veïnat havia contractat un arquitecte per a vigilar l'aparició d'uns clevills, que han anat a més en els últims dies. Aquest dijous, l’arquitecte ha acudit al lloc i ha vist uns badalls en l'escala central, en la qual hi ha murs de càrrega els quals "amenacen de fer caure l'estructura interior".

Després de comunicar això a l'Ajuntament, fins al lloc s'han desplaçat els arquitectes municipals, que han comprovat quina era la situació i s'ha recomanat el desallotjament "immediat" de huit habitatges.

Els bombers municipals estan treballant ara en l'apuntalament de l'edifici perquè, de manera segura, el veïnat puga accedir a recollir les coses més imprescindibles. La façana de moment no presenta danys, però segons ha explicat López, s'acordonarà la vorera i un dels carrils del carrer per seguretat. Tot el veïnat té un allotjament alternatiu, segons el portaveu, qui ha afegit que s'estan elaborant ja els informes tècnics que avaluaran l'estat de l'edifici i marcaran els passos a seguir.

També et pot interessar

stats