Desallotgen un edifici de catorze vivendes a València en detectar-s'hi clevills

L'alcaldessa, María José Catalá, ha informat que veïns i veïnes no podran tornar a casa almenys fins diumenge

Finca desallotjada a València per uns clevills
Finca desallotjada a València per uns clevills / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
24 d'abril 2024 - 11:11 Actualitzat: 24 d'abril 2024 - 17:54

Els bombers de València han desallotjat el veïnat d'un edifici de catorze habitatges després de detectar-se clevills a la finca, suposadament provocats per unes obres contigües. Així ho han indicat fonts municipals, que han informat que, dimarts a la nit, els bombers van atendre una telefonada sobre un clevill aparegut en un edifici situat en l'avinguda Constitució de la ciutat.

De manera preventiva, es va desallotjar la finca i es va activar el Servei d'Atenció d'Urgències Socials (SAU). Només tretze veïns van necessitar reallotjament per a passar la nit, ja que alguns afectats se'n van anar a casa de familiars.

Durant la nit els bombers van fer treballs de reforç i la Policia Local va custodiar la zona per a evitar que entraren persones en l'edifici.

Desallotjats almenys fins diumenge

 L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha acudit a la zona i ha mantingut una reunió amb la promotora de les obres al solar confrontant, Metrovacesa, i amb veïns i veïnes. S'ha acordat que la promotora faça una intervenció amb uns suports, per la qual cosa no es podrà accedir a l'interior fins a este dijous.

De moment, si algun afectat requerira recollir algun estri "urgent", els bombers municipals, amb el mateix sistema que van emprar a l'edifici incendiat de Campanar i a través d'una videotelefonada, "podrien agafar tot el que necessitaren fins a les quatre de la vesprada de demà". Els afectats podran accedir-hi demà, però acompanyats per bombers, si bé hauran de continuar desallotjats "d'ací al diumenge segur, perquè és el temps que es necessita per a fer l'avaluació de l'estructura de l'edifici" per part de la promotora.

"El més important és que l'estructura de l'edifici estiga perfecta i que es faça tota l'avaluació necessària per a garantir que això és així", ha precisat Catalá, que ha indicat que diumenge tornarà a celebrar-se una reunió en la qual l'empresa els explicarà l'avaluació dels danys "i si caldria fer-hi alguna intervenció".

L'Ajuntament facilita als afectats que puguen continuar allotjats on han passat la nit: en un hotel o en habitatges de l'edifici de Safranar, on resideixen els afectats per l'incendi de Campanar. La primera edil ha subratllat que "han de decidir-ho ells segons el seu criteri i la seua comoditat" perquè, per exemple, hi ha menors escolaritzats. La promotora es farà càrrec de tot.

"A cada cruixit, començava un clevill"

Una veïna desallotjada ha explicat als mitjans que les parets van començar a cruixir a la vesprada i "a cada cruixit, començava un clevill i, quan tornava a cruixir, n'apareixia un altre".

L'afectada, que hi viu de lloguer, va enviar un vídeo a la propietària, que va arribar amb l'administrador i van comprovar que el local situat baix de l'edifici "estava amb clevills molt grans i que també tenia problemes al sòl, que estava desnivellat". Quan va començar a arribar-hi la resta de veïns, van descobrir que tots els pisos tenien clevills i van alertar els bombers.

"Van dir que desallotjàrem de seguida", ha explicat, i ha detallat que uns se'n van anar a cases de familiars i altres, a hotels. "Estem sense roba, sense coses bàsiques, els xiquets han d'anar a escola, els meus fills estan sense uniformes; en fi, que no tenim res, vam eixir-ne en el moment i no vam poder accedir-hi per risc que passara alguna cosa", ha subratllat la veïna.

També et pot interessar

stats