Desallotgen seixanta persones a Benahavís (Màlaga) per l'incendi de Sierra Bermeja

El foc afecta una àrea que ja va quedar afectada per un gran incendi forestal al setembre passat

Incendi forestal a Pujerra
Incendi forestal a Pujerra / INFOCA
08 de juny 2022 - 22:47

Han desallotjat seixanta persones a Benahavís (Màlaga), a conseqüència de l'incendi forestal declarat a Sierra Bermeja aquest dimecres. L'evolució és complicada i les previsions no són bones, segons ha assegurat el conseller de Presidència de la Junta d'Andalusia, Elías Bendodo.

Els desallotjats són veïns de la urbanització Montemayor, que han deixat els habitatges amb la col·laboració de la Guàrdia Civil. Bendodo ha dit que espera que el sinistre “es quede ací”, encara que ha precisat que a la zona pega fort un vent terral de 25 a 40 quilòmetres per hora.

En l'operació treballen 15 aeronaus, 140 efectius i 6 autobombes. A més, segons ha informat el Servei d'Extinció d'Incendis Forestals d'Andalusia, durant les tasques han resultat ferits tres bombers forestals, un d'ells amb cremades en el 25% del cos, a qui han traslladat a l'hospital de Màlaga.

Si bé al principi s’esperava controlar el foc en poques hores, l'evolució per les condicions meteorològiques i la localització no són favorables, amb la complicació afegida de la nit per als mitjans aeris.

El foc afecta una àrea que ja va estar afectada per un gran incendi forestal al setembre passat i que va arrasar 9.670 hectàrees. Arran d'aquest nou incendi, que ha començat al paratge de La Resinera, al municipi de Pujerra, primer s'ha activat el nivell 1 del pla d'emergències, dins d'una escala de 0 a 3. A les 21:00 hores, han apujat al nivell 2 i han mobilitzat la Unitat Militar d'Emergències.

També et pot interessar

stats