Desallotgen 240 veïns per la progressió d'un incendi declarat a Gran Canària

El foc s'ha escapat dels primers mitjans de control per les cendres voladores, segons ha indicat el cabildo

Inici de l'incendi al Cortijo de Huertas, en Tejeda (Gran Canaria)
Inici de l'incendi a El Cortijo de Huertas, a Tejeda (Gran Canària) / Europa Press

Els 240 veïns i veïnes de la localitat de Cuevas Blancas, en la zona de cim de Gran Canària, han sigut desallotjats a primeres hores de la vesprada per la progressió de l'incendi forestal que s'ha declarat aquest dimarts en el municipi de Tejeda, segons ha informat el cabildo. Al llarg de la vesprada “s'ha escapat dels primers mitjans de control per les cendres voladores”, segons ha indicat el director tècnic d'Emergències del cabildo, Federico Grillo.

La corporació ha tancat, a més, tres carreteres d'accés al cim de l'illa: la GC-600, entre Cruz de Los Llanos i Ayacata; la GC-130, entre Cruz de Los Llanos i Cazadores i la GC-15, a La Lechuza. Els Equips d'Intervenció i Reforç en Incendis Forestals (EIRIF) del govern canari, les Brigades de Reforç en Incendis Forestals (BRIF) i helicòpters del Ministeri de Transició Ecològica treballen en l'extinció d'aquest foc.

La Guàrdia Civil també ha evacuat les persones que es trobaven a la zona de El Pico de Las Nieves. En l’extinció del foc treballen efectius de bombers del parc de bombers de San Mateo. Diverses brigades i una patrulla treballen en l'extinció del foc, que ha començat a El Cortijo de Huertas.

També et pot interessar

stats