El desabastiment de gel obliga alguns supermercats a limitar-ne la compra

L’augment de les temperatures i l’increment de la demanda en les zones turístiques estan causant el desabastiment d’aquest producte

Augmenta la demanda de gel i alguns supermercats han de limitar-ne la venda / À Punt NTC

En ple estiu, l'augment de la demanda de gel ocasionat per les altes temperatures i l'increment de la demanda en zones turístiques ha obligat alguns supermercats a limitar-ne la venda.

Una mesura conseqüència de la falta de subministrament per part de les grans fàbriques de gel, que tot i treballar a destall, no poden fer front a la demanda perquè també els ha afectat l'augment dels costos de producció, i moltes s'han quedat sense estoc. 

À Punt ha visitat la fàbrica de gel de les Alqueries (Plana Baixa) Bajo Cero Proyectos, on no donen l'abast. El seu gerent, Jaime Silvestre, explica que des de fa unes setmanes fabriquen diàriament 1.500 quilos de gel per a subministrar especialment a les localitats costaneres de la Plana Baixa.

El gel és un producte molt demanat aquest estiu, en part per les successives onades de calor que estem patint i en part per la proliferació dels festivals i festes populars, on aquest producte és imprescindible. 

L’augment de la demanda ha dut a aquesta empresa, l’única de la província de Castelló que continua en actiu, a augmentar la producció un 1.500% i duplicar el repartiment, però, tot i això, han hagut de rebutjar contractes nous. “No ens hauríem imaginat mai haver de dir que no a un client, però estem desbordats i no sabem si arribarem amb l’estoc que tenim”, afirma.

També et pot interessar

stats