La depuradora de Pinedo va abocar aigües fecals a la mar 61 dies durant l'últim any, segons el Partit Popular

Catalá demana a Ribó i a Agricultura que “no ajornen la recerca d'una solució per a les sobrecàrregues de Pinedo”.

La depuradora de Pinedo en una imatge d'arxiu
La depuradora de Pinedo en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La portaveu del Grup Popular a l'Ajuntament de València, María José Català, ha desvelat que en els últims 14 mesos hi ha hagut 61 dies en què no s'ha pogut donar el tractament secundari complet a tot el cabal d'aigües a les depuradores de Pinedo 1 i Pinedo 2.

Com ha explicat Català, això vol dir que “durant 61 dies la depuradora va vessar aigües no depurades primer a l'assarb de Pinedo i després a la mar”. Així mateix, Catalá ha assenyalat: “Dos mesos tirant aigües residuals a la mar, una xifra preocupant”.

Segons la portaveu popular, “València no pot deixar a l'atzar que els abocaments provoquen el tancament de platges com va ocórrer l'any passat”, ja que “seria negatiu per a una ciutat turística com València”. D'aquesta manera ha demanat a l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i a la Conselleria d'Agricultura que no ajornen la recerca d'una solució per a les sobrecàrregues de Pinedo i ha afirmat: “València necessita més inversió per a protegir el nostre litoral i el nostre parc natural de l'Albufera”.

També et pot interessar

stats