Les denúncies per conduir drogat o begut augmenten un 16,45% en un any a la Comunitat Valenciana

La DGT activa fins al 9 de juny una campanya de control d'alcohol i drogues, que multipliquen per 15 el risc d'accident.

VÍDEO | Les denúncies per conduir drogat o begut augmenten un 16,45% en un any a la Comunitat Valenciana

Dos de cada tres delictes contra la seguretat viària estan relacionats amb el consum d'alcohol i/o drogues, unes substàncies que poden multiplicar per 15 el risc de patir un accident de trànsit i que estan associades a una major mortalitat. L'alerta l'ha donada el delegat del govern central a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, en el primer del controls amb què s'ha inaugurat la nova campanya de la Direcció General de Trànsit (DGT) contra el consum de drogues i alcohol al volant. El dispositiu estarà vigent fins al pròxim diumenge 9 de juny. 

Segons dades facilitades per Fulgencio, l'any passat es van tramitar 27.176 denúncies per consum d'alcohol i drogues a la Comunitat Valenciana, una xifra que suposa un increment del 16,45% en relació amb 2017. A les comarques del sud es van tramitar 8.800 denúncies, a les del nord 3.044 i a les del centre 15.332. I segons xifres que ha proporcionat l'Institut Nacional de Toxicologia, quatre de cada deu persones que van morir en accidents de trànsit van donar positiu en proves de detecció d'alcohol o drogues. 

En aquest escenari, el delegat del govern central ha destacat que “un augment del nombre de controls policials comporta una reducció en el nombre d'accidents amb víctimes”. 

Lesionats medul·lars alerten dels riscos al volant

Fulgencio ha visitat aquest dilluns un control d'alcohol i drogues a la carretera V-31 al pas per Albal (Horta Sud), en companyia de la cap provincial de la DGT, Pilar Fúnez, i del tinent coronel del sector de trànsit de la Guàrdia Civil, Javier  Sánchez Ferragut. Les subdelegades del govern a Castelló i Alacant, Soledad Ten i Araceli Poblador, han visitat controls de la DGT en les seues respectives demarcacions amb motiu de l'inici de la campanya.

En aquesta campanya col·labora l'Associació de persones amb lesió medul·lar i altres discapacitats físiques, Aspaym, que ha desplaçat als controls alguns dels seus associats per a conscienciar els conductors sobre les conseqüències que poden arribar a tindre aquestes conductes al volant. 

Campanyes anteriors

En la campanya desenvolupada entre el 10 i el 16 de desembre de l'any passat, es van efectuar 11.494 proves d'alcoholèmia (4.806 a València, 5.081 a Alacant i 1.607 a Castelló) i 306 de drogues (200 a València, 72 a Alacant i 34 a Castelló). 

Del total de proves d'alcoholèmia, 155 van donar positiu (65 a València, 69 a Alacant i 21 a Castelló) i  de control de  drogues, 89 van donar positiu (51 a València, 25 a Alacant i 13 a Castelló).

També et pot interessar

stats