Les denúncies per abusos sexuals a menors augmenten un 80% des del 2010 a la Comunitat Valenciana

L'any passat es van presentar 681 denúncies al territori valencià i 4.211 a tot Espanya.

Save the Children ha detallat que en 2017 es registraren a Espanya 4.211 denúncies per abusos sexuals.
Save the Children ha detallat que en 2017 es registraren a Espanya 4.211 denúncies per abusos sexuals.

El nombre de denúncies per abusos sexuals a menors a la Comunitat Valenciana ha augmentat un 80% des del 2010, amb un total de 681 en 2017, segons les dades presentades per Save the Children. 

L'organització ha presentat aquest dijous la campanya Trenque el silenci, que té l’objectiu de "sensibilitzar la població sobre el dolor que viuen molts xiquets i xiquetes" i demanar "més protecció per a les víctimes". 

Save the Children ha detallat que en 2017 es registraren a Espanya 4.211 denúncies per abusos sexuals, de les quals un 16,1% van tindre lloc a la Comunitat Valenciana. El director territorial de l'organització, Rodrigo Hernández, ha lamentat que aquests casos "podrien ser només la punta de l'iceberg", ja que es tracta d'una situació "molt normalitzada en què la culpa o la vergonya fan difícil" que els menors facen el pas de denunciar. 

Hernández ha destacat que, tot i que des del Consell s'han posat en marxa mesures com la Llei d'infantesa, "és urgent la llei integral de protecció a la infantesa davant de qualsevol tipus de violència". El govern espanyol va anunciar que enviaria la llei al Congrés per a l'aprovació en el segon trimestre de 2019.

També et pot interessar

stats