Denuncien una agressió homòfoba grupal al festival Boombastic de Benidorm

La víctima, una persona no binària de 25 anys, va rebre punyades al cap al crit de “maricó” quan intentava evitar tocaments sense consentiment a un grup d’amigues

Astra no pot tancar la mandíbula a conseqüència de les constusions
Astra no pot tancar la mandíbula a conseqüència de les constusions / À Punt NTC

Astra, una persona no binària de 25 anys, ha denunciat aquest dissabte a la comissaria de policia de Benidorm una agressió grupal la passada nit al festival Boombastic, que se celebra a la ciutat. Quatre joves li van pegar punyades al cap al crit de “maricó” fins que hi va intervindre un altre home i la víctima va poder fugir cap al punt violeta habilitat al recinte, segons ha narrat en la denúncia.

Els fets s’haurien produït després que dos dels joves implicats hagueren molestat les amigues de la persona agredida amb comentaris i tocaments inapropiats. Quan Astra els va demanar que abandonaren el grup en què ballaven, un d’ells l’hauria agafada el coll amb una samarreta enrotllada mentre que un segon li pegava una punyada a la mandíbula.

“O me n'anava d’allà o em mataven”, ha explicat Astra, que va rebre assistència sanitària en el festival abans de ser traslladada a l’Hospital de la Vila Joiosa en ambulància. A hores d’ara, està fent repòs absolut i no pot tancar la mandíbula a causa de les contusions. 

Aquest matí, amb un informe de lesions, ha presentat una denúncia davant la Policia Nacional i a la vesprada hi tornarà per a afegir informació, ja que ha pogut identificar els perfils de dos dels presumptes agressors en les xarxes socials. 

Astra, que anava maquillada i portava les ungles pintades, ha remarcat que no ha sigut informada que els fets s’investiguen com a delicte d’odi, tot i haver sigut percebuda com a home gai i haver-se proferit insults homofòbics durant l’agressió. La policia ha informat la víctima que es tractaria d’una agressió lleu, que les amigues podrien denunciar un delicte sexual pels tocaments i que han localitzat un dels presumptes agressors i hi haurà un juí. 

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha expressat en les xarxes socials el seu rebuig a aquesta "covarda agressió" i el suport a la víctima i les seues amigues. Mas també ha recordat que davant d'aquesta mena de situacions es pot acudir al servei Orienta de la Generalitat.

També et pot interessar

stats