Denuncien un nou cas d'agressió homòfoba a Àlaba

Els consistoris d'Amurrio i Aiara a Àlaba han convocat la ciutadania a mostrar el seu rebuig contra l'atac homòfob a un jove de 22 anys

Imatge d'arxiu d'una pancarta en la protesta contra l'assassinat homòfob de Samuel Luiz a Madrid
Una pancarta en la protesta contra l'assassinat homòfob de Samuel Luiz a Madrid

Aquest dissabte s'han convocat diverses concentracions com a signe de rebuig a una nova agressió homòfoba. Tal com informa EiTB, un jove de 22 anys d'Aiara (Àlaba) va presentar una denúncia aquest dijous, cap a les 22:00 hores, en l'Ertzaintza per haver patit una agressió homòfoba en la zona de bars del municipi d'Amurrio, el dia que haurien d'haver-se iniciat les festes locals. Les autoritats ja han obert diligències per a aclarir els fets.

El consistori d'Amurrio s'ha pronunciat al respecte i ha condemnat l'agressió i l'ha titlada d'un "un seriós atemptat contra la dignitat, i la integritat física i moral" i, en conseqüència, "una greu i intolerable violació dels drets humans". Per la seua part, l'Ajuntament d'Aiara ha qualificat l'atac de "completament inacceptable" i ha remarcat que "aquests crims d'odi no tenen cabuda" al municipi.

Com a senyal de protesta, els consistoris han fet una crida a la ciutadania a concentrar-se cinc minuts contra aquests delictes d'odi a la plaça d'Amurrio, a les 18:00 hores d'aquest dissabte. Prèviament, a les 17:30, diverses associacions han organitzat una mobilització al parc d'Amurrio.

També et pot interessar

stats