Denuncien la mort per descàrrega elèctrica d’una àguila a l’Albufera

És una de les quatre àguiles alliberades en el projecte de reintroducció de l’espècie durant 2019 a la marjal de Pego-Oliva.

Àguila pescadora
Àguila pescadora / Adensava

L’Associació per a la Defensa de la Naturalesa al Sud de València (Adensva) ha denunciat la mort d’una de les quatre àguiles pescadores (Pandion haliaetus) alliberades en el projecte de reintroducció de l’espècie durant el 2019 a la marjal de Pego-Oliva.

Aquest exemplar, batejat per una xiqueta del col·legi de Pego com a Marina, passava l’hivern en l’Albufera de València quan va perdre la vida en posar-se sobre un suport elèctric propietat d’Iberdrola i rebre una descàrrega de milers de volts. Va ser “la crònica d’una mort anunciada”, lamenta Adensva.

Demanen actuacions per evitar l’electrocució dels ocells

Per a l’entitat conservacionista, “resulta d’una irresponsabilitat extrema que l’aiguamoll més emblemàtic de la Comunitat Valenciana, emparat sobre el paper amb les figures de protecció de zona d’especial protecció per als ocells, parc natural o aiguamoll, no tinga des de fa anys adaptats totes les seues línies elèctriques per a evitar l’electrocució dels ocells”.

Adensva recorda que la Fiscalia Provincial de València va obrir diligències d’investigació penal arran d’una denúncia que va presentar per “les contínues morts per electrocució d’avifauna en línies elèctriques de l’Albufera i voltants”.

També et pot interessar

stats