Denuncien maltractament en la mort d'un bou a Moncofa

La plataforma defensora dels drets del animals assegura que s'incompleix sistemàticament la normativa en les festes de bous al carrer.

Denuncien maltractament en la mort d\'un bou a Moncofa
Denuncien maltractament en la mort d'un bou a Moncofa

La Plataforma Bous Embolats Abolició, entitat defensora dels drets dels animals, ha denunciat la mort d'un bou en les festes de Moncofa, a la Plana Baixa. 

Els fets han ocorregut aquest cap de setmana en acabar la tradicional entrada de bous al carrer. Per no poder tancar el bou amb l'ajuda dels mansos, el van amarrar amb una corda, moment en què es va desplomar. Mentre l'organització intentava traure'l, l'animal va morir. 

En el comunicat emés per la plataforma abolicionista denuncien "el terrible maltractament que reben els bous i les vaques en els festejos de bous al carrer i l'incompliment sistemàtic de la normativa en aquest tipus d'actes violents". També assenyalen: "Com es pot veure en els vídeos, hi havia menors d'edat dins del recinte taurí, molt prop del bou, i a pesar que es podia donar el cas que l'animal s'alçara i els posara en una situació de molt de perill".

Segons la plataforma, la mort d'aquest bou no és un fet aïllat, ja que molts bous i vaques moren en aquest tipus de festes per estrés, a més de patir fractures en extremitats i banyes. 

L'entitat ha denunciat el que considera que és un maltractament animal i altres infraccions de la llei que s'han donat a Moncofa, com la participació de menors en els bous al carrer, fets que l'ajuntament ha negat. 

També et pot interessar

stats