Denuncien a l'ONU el “greu deteriorament” de la llibertat d'expressió en Espanya

Critiquen la ‘llei mordassa’, la interpretació expansiva dels delictes d'odi o les multes a periodistes per la Llei de seguretat ciutadana.

Manifestació contra la ‘llei mordassa’ davant el Congrés
Manifestació contra la ‘llei mordassa’ davant el Congrés / Arxiu

La Plataforma de Defensa de la Llibertat d'Expressió ha presentat davant Nacions Unides un informe conjunt signat per altres entitats que reflecteix el "greu deteriorament" que ha registrat el dret a la llibertat d'expressió en els últims anys a Espanya.

En l'informe es recullen els efectes de les anomenades lleis mordassa (com les sentències contra tuiters o artistes per enaltiment del terrorisme), la interpretació "expansiva" dels delictes d'odi o les multes a periodistes per la Llei de seguretat ciutadana.

També s'assenyalen les limitacions que encara existeixen per al ple dret a l'accés a la informació i transparència pública.

Per a documentar-ho, l'informe recull casos recents en què figures delictives com l'enaltiment del terrorisme, les injúries a la Corona o les ofenses als sentiments religiosos han servit per a criminalitzar expressions o opinions.

També et pot interessar

stats