Denuncien l'ús injustificat d'una pistola elèctrica per a reduir una jove a Sabadell

El conseller de l'Interior català, Miquel Sàmper, assegura que l'actuació dels Mossos va ser preferible a una intervenció física amb "més riscos".

Imatge de la intervenció policial

Aquest dimecres una jove que acudia a una consulta psiquiàtrica a un CAP de Sabadell va quedar reduïda per un mosso d'esquadra amb una pistola elèctrica. La pacient volia accedir al centre amb sa mare, la qual cosa no era possible a causa dels protocols establits contra la Covid-19.

Segons fonts policials, la jove va agredir el personal sanitari. La pacient, però, ho nega. Agents dels Mossos d'Esquadra van acudir al centre sanitari i –asseguren– es van trobar una xica molt agressiva que els va provocar lesions lleus. Després d'advertir sobre l'ús d'una pistola elèctrica, un mosso va disparar a la jove. L'actuació policial, que va quedar gravada, l'han denunciada diverses associacions en defensa dels drets humans.

En aquesta línia, el Centre per la Defensa dels Drets Humans Irídia considera que és "imprescindible" que aquest cas siga investigat ja que, malgrat que la xica estava a terra de manera passiva, li van aplicar "dues descàrregues elèctriques, a més de la de reducció".

Aquesta associació afirma que existeixen indicis que l'ús de la pistola elèctrica no és justificat, independentment de la situació prèvia. A més, Irídia alerta que, després del cas del tiroteig a un home a Barcelona, els sindicats policials han sol·licitat incorporar aquesta arma a l'arsenal de la Guàrdia Urbana.

La Generalitat de Catalunya considera que l'ús està justificat

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha explicat aquest divendres que els Mossos d'Esquadra van fer servir una pistola elèctrica perquè la xica estava "molt alterada" i que era preferible a una intervenció física amb "més riscos".

Sàmper ha assegurat que la jove va protagonitzar un "episodi de violència i tensió amb els metges i els pacients" del centre i que la situació justificava la intervenció policial. El conseller, però, ha informat que s'ha obert una investigació per a aclarir els fets d'aquesta actuació dels Mossos.

Guanyar Alcoi denuncia la compra de pistoles elèctriques

Al territori valencià, Guanyar Alcoi ha denunciat que l'Ajuntament va adquirir fa mesos pistoles elèctriques per a la Policia Local. El partit considera que l'ús d'aquestes armes "és molt discutible des d'una perspectiva de drets humans".

També et pot interessar

stats