Denuncien l'expulsió d'una dona amb un gos guia d'una sabateria de València

L'Associació d'Usuaris de Gossos Guia de la Comunitat Valenciana demana una "major conscienciació i solidaritat".

Maite, una usuària de gos pigall, va tindre un "desagradable incident" a una sabateria de València
Maite, una usuària de gos pigall, va tindre un "desagradable incident" a una sabateria de València / À Punt NTC.

L'Associació d'Usuaris de Gossos Guia de la Comunitat Valenciana ha denunciat que a una usuària amb un gos pigall la van fer fora d'una sabateria de València, on va entrar amb l'animal. 

Segons l'associació, el 16 de desembre, Maite, una usuària de gos pigall, va tindre un "desagradable incident" a la sabateria, situada a l'avinguda de Peris i Valero de València.

Expliquen que Maite, que pertany al col·lectiu, va interposar una denúncia davant de la Policia Nacional perquè a l'establiment "li van negar l'entrada amb el gos pigall d'una manera irada i faltant al respecte". La usuària va tractar d'explicar la normativa del gos pigall i la reacció de l'amo del local, assegura l'associació, "va ser agafar l'arnés de l'animal i forçar-la a eixir del local".

L'entitat reclama "una major conscienciació i solidaritat perquè aquests fets no tornen a passar i les persones cegues o amb deficiències visuals que necessiten auxiliars de mobilitat, com és el bastó o el gos pigall, no siguen discriminades".

També et pot interessar

stats